Vrijdag 15 maart

De Vlindertuin deed mee aan NL doet op 15 maart 2024

De open dag 16 september 2023 was een groot succes!

Er was van alles te doen in De Vlindertuin, van workshops, een expositie tot een show van clown Sem. De sfeer was gemoedelijk en fijn en de hapjes en drankjes waren verrukkelijk. Dank aan ieder die zich ingezet heeft om dit tot een mooie dag te maken. We zien u graag terug volgend jaar! 

 

OPEN DAG/ OOGSTFEEST VLINDERTUIN 16 SEPT. 2023

Van 12:00-16:00

 

Voor de vierde keer wordt op 16 september van 12:00-16:00 in- en om de Vlindertuin, aan de Sperwerstraat 97, Arnhem een open dag en oogstfeest gehouden. De open dag is een initiatief van de huurders van het pand zitten en het oogstfeest wordt georganiseerd de moestuin en kindermoestuin.

 

Laat je inspireren door Juuls Atelier's expositie en ontdek Stichting Recap's gerecyclede houtcreaties. Experimenteer met Knalgoed Producties' loodzetsel en drukpersen. Proef lekkernijen uit onze moestuin. Voor de kleintjes zijn er avonturen in de kindermoestuin.

 

 

Buurtmoestuin en kindermoestuin


In de moestuin en kindermoestuin wordt wekelijks gewerkt met een grote groep vrijwilligers. Er is veel rijp om te oogsten: palmkool, mais, tomaten. De buurtmoestuin is een bewonersinitiatief om wijkgenoten bij elkaar te brengen. Op woensdagmiddag (of avond) en vrijdagochtend zijn ze samen in de tuin aan het werk. 

 

Op de open dag bent je welkom om eens te kijken of het ook iets is voor jou!

 

 

Wat voor ondernemingen zitten er in de Vlindertuin en wat kan je er doen op de open dag?

 

Juuls atelier 

Juuls atelier exposeert werk van de deelnemers en we verkopen kunstzinnige tasjes. We laten zien waar we het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Er zijn lekkere hapjes en drankjes en gezellige (misschien wel live) muziek. We werken nog aan een verassing act!

 

Stichting Recap

RecaP is een Sociaal Maatschappelijke Onderneming voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Mensen kunnen bij RecaP, in de vorm van Activerend Werk, stappen maken richting vrijwilligers-, beschut of regulier werk. Hout (circulair), humor, rust en respect zijn onze middelen. Op de open dag kan je komen kijken wat er wordt gemaakt en kom kijken in de winkel of er iets voor je bij zit.

 

Knalgoed Producties

Knalgoed Produkties is een ambachtelijke drukkerij die nog met de letters uit de oude letterbakken werkt.  Knalgoed Produkties is een sociale onderneming waar je je op verschillende gebieden 

kan ontwikkelen op weg naar een werkend bestaan. Het idee is dat je veel met je handen werkt, om al ontwerpende en drukkende, met al haar verschillende facetten, te ontdekken en wat je kán en écht wilt!

 

Op de open dag worden er demonstraties gegeven in de drukwerkplaats van 

Knalgoed Produkties.  Je kan een afdruk komen maken, ook is er allerlei drukwerk 

(posters, kaarten, kalenders, schriften) te bekijken en te verkrijgen.

 

Corien van der Poll

In het kinderatelier de Vlindertuin (atelier van Corien van der Poll) kun je ouderwets gezellig aardappelstempelen. 

 

Modemaakplaats

Bij de Modemaakplaats kan je feestelijke slingers van restjes stof komen maken. Inloop vanaf 13:30.

 

Atelier Vermeulen 

Beheerder Cindy Vermeulen beheert de Vlindertuin en maakt kunst. 

 

Studio 2V, Verbinding en Verdieping 

Hester Macrander en Helmie Willems zijn allebei theaterdocent. Hester geeft daarnaast ook cursussen creatief schrijven en Helmie werkt ook met beweging en schilderen. Beide zijn tevens gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie en geven daar vele trainingen in. Ook verzorgen ze coaching en mediation. 

 

The Coaching Company

Ellen Kuipers wil mensen op de juiste plek krijgen en hun zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten, zodat ze blijvende keuzes kunnen maken. Via haar persoonlijke ontwikkelingstrainingen helpt ze individuen bij het maken van passende toekomstige beslissingen. Het 'Boostjaar'-programma richt zich op jongeren (16-24 jaar) in een tussenjaar die worstelen met studie- en toekomstkeuzes. Ze ontwikkelt ook een programma voor onzekere volwassenen die verandering willen. Ellen host de podcast 'Studiekeuze, hoe dan?' met opdrachten om jongeren te begeleiden bij toekomstkeuzes (ook handig voor ouders van studiekiezers en studiestoppers).

 

OPROEP

Vlindertuin opzoek naar sociaal maatschappelijke ondernemingen

Lijkt het je leuk om met je sociale onderneming naar de Vlindertuin te komen, wij zijn enthousiast!

We hebben ruimte voor nog een 3-tal ondernemingen. We zijn opzoek naar sociaal maatschappelijk geëngageerde werkplaatsen, waar mensen uit de buurt aan de slag kunnen, kom erbij! Voor het aanbod kijk je op www.slak.nl, overigens hoef je voor de Vlindertuin geen kunstenaar te zijn, maar wel sociaal ondernemer ☺. Kom je kijken op de open dag van 16 september?

 

 

Opening september 2022 door wethouder Mark Lauriks, foto Cindy Vermeulen

De Vlindertuin deed 8 juli mee met podium van de wijk in de Geitenkamp. https://www.podiumvandewijk.nl/programma/

3 juni 2023 was er de eerste editie van de kleedjesmarkt in de Vlindertuin.